Historia

 

Musiikki Järvenpää on toiminut alalla jo yli 49 vuotta

Erkki ja Päivi Järvenpää perustivat Musiikki Järvenpää & Co Ky:n vuonna 1973. Ensimmäinen liike sijaitsi osoitteessa Koulukatu 10 , jossa nykyisin toimii Sanomalehti Ilkka. Jo tätä aikaisemmin Erkki hankki lisäansioita opettamalla harmonikansoittoa ja myymällä harmonikkoja oppilailleen. Perheyhtiö muuttui osakeyhtiöksi vuonna 2009.
Toiminta nykyään on laajaa soittimien ja siihen liittyvien tarvikkeiden kauppaa ulottuen ympäri Suomen. Vuonna 2010 avattu verkkokauppamme Soitintukku.fi on sekin kasvattanut suosiotaan. Toiminta kasvaa ja kehittyy vauhdilla.
Konserniin on kuulunut myöskin eri yhtiöinä Kouvolan Harmonikkatehdas Kouvolassa sekä harmonikkoihin ja niiden tuotantoon erikoistunut Lasse Pihlajamaa Oy Seinäjoella. Nyt nämä kaikki yhtiöt ovat yhdistyneet ja yritysfuusioiden jälkeen yhtiön  nimi  on Musiikki Järvenpää Oy. Yhtiö toimittaa kaikkia soittimia kaikkialle Suomeen. Aputoiminimenä jatkaa Lasse Pihlajamaa Harmonikka.

 

Luotettavaa toimintaa
Suomen asiakastieto Oy:n tekemän luottokelpoisuusluokituksen mukaan Musiikki Järvenpää on saavuttanut jo kolmatta vuotta peräkkäin Suomen Vahvimmat -sertifikaatin.

 

Lasse Pihlajamaa

Harmonikkataiteilija, säveltäjä ja musiikkineuvos Lasse Pihlajamaa (1916-2007), ainutlaatuisen mittavan sävellys- ja opettajauransa lisäksi, suunnitteli ja kehitti harmonikkoja yli 50 vuotta. Hänen aloitteestaan on esim. melodiabassojen kehitys alkanut Italiassa. Jatkuvan tuotesuunnittelun, testausten ja ideoinnin tuloksena me voimme tänä päivänä esitellä hienoimman harmonikkasarjan, josta on myös maailman arvostetuimpien taiteilijoiden ollut helppo valita soittimensa.
 


Taiteilija Lasse Pihlajamaan Kouvolan
tehtaalle suunnittelema "Fantasia" -malli

Taiteilijan 50 vuotis juhlamalli "Kultainen harmonikka"

Lasse Pihlajamaa Alfred Hausen orkesterin solistina Ikaalisissa Sata-Häme Soi -juhlilla 1985

Lasse oli tunnettu myös koomikon taidoistaan.

 

Vieressä on piirrustus eräästä Lassen harmonikka-aiheisista koomisista keksinnöistä. Hanurisaapasta ei kuitenkaan koskaan rakennettu. Lasse kehitti myös hanuriviulun sekä hanurituolin, joka on olemassa.